Selecciona el teu idioma:

L'Associació

Associació Balnearia

L'Associació Balneària de Catalunya és una entitat que agrupa a la major part dels reconeguts balnearis catalans.

Als balnearis hi conflueixen tres elements bàsics:

  • drop balneariaLes aigües medicinals declarades d’utilitat pública.
  • drop balneariaLes instal·lacions adequades per a l’aplicació dels tractaments termals prescrits.
  • drop balneariaUn equip mèdic i auxiliar que dirigeix la utilització més adient d’aquests mitjans segons cada pacient.
Veure balnearis
associació balnearia
Que fem a associació balnearia
Els balnearis són centres especialitzats que utilitzen l’aigua per la recuperació, rehabilitació, alleujament, prevenció, millora i cura de la salut integral de la persona. Tot això ho fan complementant amb altres teràpies. Es tracta de prevenir la malaltia, alleujar les dolències físiques i conservar i calmar la salut.

Els nostres Balnearis són llocs que disposen d’aigües mineromedicinals declarades d’utilitat pública. Poseeixen les instal·lacions pròximes al manantial en les que es tracten les dolències tant amb la ingesta de l’aigua com a través de diferents tipus de tractaments.

Estan formats pel tracte personal, programes d’oci, activitats culturals i físiques, en un entorn natural, sa i agradable.

La cura en un balneari compta amb dos aspectes fonamentals:

  • drop balneariaPromoció de la salut, consisteix en produir un estat de recuperació psíquica i física que preveu i/o disminueix els estats de malalties, influint positivament en l’educació sanitària de la persona, sent així un factor en la prevenció de malalties o dolències.
  • drop balneariaDepenent del temps de l’estància als balneàris, es busca la cura o millora de l’evolució de processos crònics patològics.
Coneix els balnearis